VIDEO Anchetă penală și verificări de la Inspectoratul Școlar după ce un elev din Săcele acuză că a fost bătut de un profesor până când a făcut pe el

Gheorghe Munteanu-Galiu, tatăl unui băiat de clasa a VI-a, susține că fiul său a fost lovit atât de tare de profesorul de gerografie încât a făcut pe el. Bărbatul susține că de atunci copil are coșmaruri și dureri de cap. Incidentul s-ar fi petrecut săptămâna trecută în curtea școlii, după ce copilul ar fi lovit un câine cu o bilă de hârtie. Părinții nu cred această variantă și spun că îl vor da în judecată pe profesor.

Până ieri când cazul a ajuns în atenția presei, conducerea școlii nu a făcut nimic. Directorul spune că părinții nu au depus plângere la școală. Acum s-a autosesizat și a anunțat și Inspectoratul Școlar.

Profesorul acuzat predă geografie la școală de 10 ani. Susține că elevul este unul problemă. Profesorul a recunoscut că i-a dat două palme și spune cp regretă gestul. „A fost un gest instinctiv, când am văzut că dă în cățel cu piciorul. E agresiv și cu colegii lui, m-a mai jignit și pe mine anterior, e un elev-problemă. Îmi pare rău de gest, am exagerat”, a spus prof. Cristian Teodoriu.

Poliția a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, după ce părinții au depus plângere. Inspectoratul Școlar face propriile verificări.„În momentul în care Comisia de cercetare disciplinară va ajunge la o concluzie, dacă s-au respectat procedurile în astfel de situații, se vor lua și măsuri. Din punctul meu de vedere, personal - subliniez -, nu există nici o justificare pentru ca un cadru didactic să agreseze copiii. Copiii trebuie educați, nu dresați. Responsabilitatea este a adultului, de aceea și-a ales această carieră, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un profesor, un profesionist. Pentru mine, agresiunea fizică nu este de imaginat, mă refer și la agresiunea verbală. Înțeleg că profesorul s-a justificat prin faptul că elevul agresa un câine și că ar fi un copil-problemă, care își agresează colegii, dar pentru fenomenul bullying, care devine o problemă și la nivel național există anumiți pași. Familiile sunt îndrumate către consilierul psihologic sau alți specialiști în abordarea copilului-problemă. În cazul de față, dacă se confirmă agresiunea, profesorul riscă să fie eliminat din sistem”, a declarat Olga Michaela Judele, inspector școlar general adjunct.

Adauga comentariu