VIDEO Ninge pe DN 1 la Predeal. Circulați cu viteză redusă. Șoseaua este umedă

Iarna nu se dă plecată deși aproape a trecut prima lună, teoretic, de primăvară. La Predeal a început să ningă din nou în această dimineață.

Nu sunt șosele blocate, dar se circulă cu dificultate. Probleme pot să apără însă la Predeal. De fiecare dată când ninge traficul este dat peste cap de tiruri care nu au mai putut urca serpentinele. Nu este exclus ca situația să se repedte având în vedere condițiile meteo. Dacă mergeți pe DN 1 spre București vă puteți aștepta la blocaje temporare. 

Nu porniţi la drum dacă autovehiculul nu este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). 

În timpul călătoriei, păstraţi în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare. Utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Dacă nu este absolut necesar să vă deplasaţi într-un anumit loc, amânaţi călătoria, mai ales dacă se semnalează probleme în trafic. 

CAROSABIL:  Acoperit cu zapada pe:
- DN 7C km 130+000 - 135+000 Balea Cascada (Sb) - Cartisoara (Sb) zapada framantata 1-2 cm
- DN 12C km 5+000 - 25+000 Gheorghieni (Hr) - Lacu Rosu (Hr) zapada framantata 0-1 cm
- DN 15 km 190+000 - 199+000 Toplita (Hr) - Borsec (Hr) zapada framantata 0-1 cm
- DN 73A km 0+000 - 19+000 Predeal (Bv) - Rasnov (Bv)zapada framantata 0-1 cm

 

Adauga comentariu