VIDEO Noi nereguli la Transbus Codreanu. Un service improvizat unde se făceau lucrări la sistemul de frânare al autobuzelor

După ce în urmă cu câteva zile, service-ul din Brașov al Transbus Codreanu a fost închis de OPC pentru că se făceau cârpeli (piesele defecte se sudau și erau montate la loc, nu erau în locuite), astăzi inspectorii au găsit un nou service improvizat al comapaniei. Într-o curte din localitatea Moieciu, se lucra de zor la sistemul de frânare al unui autobuz.

,,Din primele verificări se pare că această locație aflată în localitatea Moeciu nu deține formele legale de funcționare și de asemenea se realizează lucrări care țin de siguranță fără a se respecta legea. Chiar dacă în unitatea controlată în urmă cu câteva zile activitatea economică a fost închisă de către instituția noastră se pare că patronul societății nu a înțeles nimic, iar pentru el este mai presus câștigul financiar decât siguranța călătorilor, improvizând și schimbând în mod ilegal componente ale sistemelor de frânare ale autobuzelor care transportă persoane“a declarat șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Săptămâna trecută OPC a făcut un control la Codreanu, a dat o amendă de 15.000 de lei și a închis atelierul de reparații.

Au fost descoperite deficiențe extrem de grave cum ar fi: autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători decât numărul de scaune existente,  oprirea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsa stingător,  lipsa informări necesare, alimentarea cu combustibil a autobuzelor necorespunzătoare cu ajutorul unei stații extrem de vechi și degradată, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină, șoferul fuma în autobuz, vizibile scurgeri de combustibil și ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat în aer prin țevile de eșapament.

 

Adauga comentariu