VIDEO O nouă campanie de curățenie pe Strada Sforii, locul unde se vede cel mai bine stadiul societății în care trăim. Unii își bat joc, iar alții vin să repare în urma celor care strică

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC) a desfășurat o nouă acțiune de curățare pe strada Sforii. Sâmbătă, 10 august, timp de două ore, 14 voluntari au lucrat la îndepărtarea mâzgălelilor de pe pereții străzii.

Este a șaptea rundă organizată pentru curățare și realizare reparații pe strada Sforii. Până acum au fost alocate aproape 20 de ore în cele șapte runde, la care au participat 70-90 de voluntari. Fiecare grup de voluntari primește o sarcină de lucru, de la reparații inele pentru sfori, la spălarea pereților de scrisurile pe pereți, până la vopsirea pereților spălați.

Situația de pe strada Sforii reflectă cel mai bine atitudinea noastră față de un bun public, în acest caz și de patrimoniu, o atitudine lipsită de respect față de patrimoniu și față de oamenii care muncesc pentru a ține strada curată.

Cameră de supraveghere este montată, plăcuțe informative sunt amplasate pe lungimea străzii, o porțiune de perete a fost dedicată pentru scrierea mesajelor, și cu toate acestea bunul simț și înțelegerea par să lipsească unor vizitatori.

Sunt voluntari care vin cu copiii, tocmai pentru a le da un exemplu de responsabilitate față de spațiul public. Copiii preiau din comportamentele pe care le văd. Dacă noi, adulții, arătăm respect și nu ne suim cu picioare pe ziduri și nu mâzgălim orice ne trece prin cap, atunci sunt șanse mari ca și copiii să învețe să arate respect.

Următoarea acțiune este programată pentru sâmbătă, 17 august, orele 11:00 – 13:00.

Puteți confirma participarea la telefon: 0727-833101, 0740-065169 sau pe email: asoidc@yahoo.com, menționând ziua participării. Pentru cine nu poate participa fizic la activități se poate implica prin sponsorizări. Banii vor fi folosiți pentru achiziția materialelor necesare. Este nevoie de pastă de dinți, detergent, mănuși, bureți, amorsă și lavabilă pentru curățarea și vopsirea pereților.

Nu doar persoanele fizice se pot implica în acest demers, ci și persoanele juridice.

Adauga comentariu