VIDEO Spitalul de Pneumoftiziologie va interna doar pacienți cu coronavirus. Deja sunt 15 pacienți. Unitatea va avea și secție de Terapie Intensivă

Spitalul de Pneumoftiziologie se tranformă în spital pentru bolnavii de coronavirus. Aici vor fi 82 de paturi. Se vor asigura două linii de gardă. Pacienții care nu au putut fi externați au fost transferați la Unitatea Medico Socială de Pneunoftiziologie de la Sânpetru, care devine secție a spitalului. Unitatea medicală trebuie să primească și aparatură medicală și apoi va fi detașat și personal pentru ATI. Managerul spitalului spune că nu sunt probleme cu echipamentul de protecție.

„Am eliberat întreg spitalul cu excepția pavilionului pentru copii. Vom avea 82 de paturi după stabilirea circuitelor medicale. Avem în pavilionul 4, care are 17 locuri, un număr de 15 pacienți. După ce se vor ocupa vom interna în pavilionul 1 care are 40 de paturi. Pavilionul 3 care avea 19 paturi, va fi transformat în unitate de anestezie și terapie intensivă cu 10 paturi Lucrările de amenajare exterioare și interioare a compartimentului ATI vor dura trei săptămâni. Dotarea cu echipamente depinde de furnizori, dar sperăm că rezolvăm cu dotările în următoarele trei săptămâni, cât durează lucrările de construcție“ a declarat Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov.

Pentru că numărul de bolnavi pe fiecare județ în parte nu este făcut public, după ultimele date putem deduce că la Brașov avem peste 100 de cazuri. Cifra nu este confirmată oficial. Dacă au ajuns pacienți și la Pneumoftiziologie înseamnă Spitalul de Boli Infecțioase este plin. Pe site-ul spitalului se anunță că sunt 107 paturi, dar este posibil ca nu toate să fie disponibile pentru că unitatea este în renovare.  Până astăzi la ora 13.00 în România s-au întregistrat 906 cazuri de coronavirus. 144 în ultimele 24 de ore.

În legătură cu anumite știri din mediul online cum că ar fi existat risc de contaminare la Spitalul de Pneumoftiziologie, managerul a explicat situația. „Săptămâna trecută am avut o pacientă cu mențiunea că nu este risc epidemiologic. Medicul de la noi având experiență a internat-o într-un salon izolat. Pentru că noi avem experiență cu tuberculoza, tot persoanalul a purtat echipament de protecție. S-a făcut CT, s-a considerat suspiciune de coronavirus. A fost dusă la Infecțioase și i s-a făcut test. La două zile a fost sunată doamna doctor de la noi. I s-a spus că e pozitiv. Am comunicat la DSP. Ni s-a spus că nu este cazul de testare sau autoizolare pentru că personalul a purtat echipament de protecție. Eu am spus că sunt de acord pentru cei care au intrat contact cu pacienta să intre în concediu dacă vor. Nu a plecat nimeni. Personalul se simte bine“, a mai spus Dan Moraru.

La Brașov sunt acum aproape 2000 de teste, iar Consiliul Județean spune că va aloca câți bani este nevoie. „Astăzi avem un disponibil 1927 deteste. Aparatul este funcțional. În cadrul listelor de investiții aprobate, s-a dat comandă de două aparate de testate pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență și Maternitatea. Vrem ca testele să se facă la Brașov și să nu mai trimitem la București. Vom avea trei aparate, vom avea capacitate, vom avea trei schimburi. Este însă nevoie de personal calificat“, a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

 

 

Adauga comentariu