Zilele dansului contemporan la Brașov. Patru spectacole care îmbină perfect dansul, discursul și emoția

A treia ediție Perform(d)ance - Zilele dansului contemporan la Brașov aduce pe scenă artiști care creează un spectacol complet, îmbinând limbajul corporal cu discursul vorbit, muzica și arta multimedia, întregind tot conceptul evenimentului perform(d)ance: momentul în care dansul se transformă în performance, exprimând emoții, sentimente și trăiri prin mijloace auditive și vizuale.

Pentru experiența Perform(d)ance de anul acesta vom avea patru spectacole vizuale care ne deschid calea către perspective și experiențe noi. Reflectând asupra diferitelor aspecte sociale și emoționale ale condiției umane, artiștii dau viață unor metafore expresive, multisenzoriale.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro și înainte de fiecare spectacol la Centrul Cultural Reduta.

Andropolaroid 1.1 (DE, Yui Kawaguchi) - 25 octombrie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta

În „Andropolaroid 1.1,”, autoarea îmbină mișcarea cu un model spectaculos de sunet și lumină, ilustrând interdependențele sociale pe care le observă și experiența traiului de imigrant japonez în Berlin. 

Meravillosa Creatura, (RO, I Dance You Collective) - 25 octombrie, ora 21:00, Visssual

Producția locală „Meravillosa Creatura” este un spectacol dinamic care deschide un spațiu comun al toleranței, în care limitele normalității sunt demontate. Este o provocare pentru spectatori de a scoate la lumină partea din ei care există în afara granițelor normalității impuse de societate. 

Stabat Mater, (RO, Linotip) - 26 octombrie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta

Însoțiți de o orchestră care interpretează muzică preclasică, performerii din „Stabat Mater” reflectează la relația dintre Maria și fiul ei, Iisus, explorând metafora răstignirii și însemnătatea ei într-un context contemporan. 

Eine kleine Nachtmusik (RO, de Gigi Căciuleanu, cu Lari Giorgescu) - 27 octombrie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta

Un spectacol de dans-teatru bazat pe poemele scrise de Gigi Căciuleanu şi muzica lui W.A Mozart. O metaforă a „singurătăţii creatorului de cursă lungă”, în care Lari Giorgescu dezvăluie printr-un joc de roluri trecerea de la o ipostază la alta cu un melanj de dans, poezie și actorie.

Workshop de dans contemporan (Arcadie Rusu, Linotip) - 27 octombrie, ora 11:00, Visssual

Workshopul "Mișcă-ti corpul" este adresat persoanelor care sunt în căutarea diverselor forme de dans, în căutarea propriului fel de a se exprima prin acest instrument complex. Cum vedem dansul dinăuntru, cum îl simțim în corp și cum este perceput atunci când îl transpunem în concret? 

 

 

Adauga comentariu