10 ani de închisoare pentru bărbatul care a omorât în bătaie un brașovean în târgul de vechituri. Daune uriașe pentru soția victimei

Scandalul a avut loc la începutul acestui ani în târgul de vechituri de pe Șoseaua Cristianului. Cearta dintre Ștefan Gabor (38 ani) și victimă a început, potrivit agresorului, după ce victima ar fi pălmuit o femeie. Enervat peste măsură, Ștefan Gabor s-a înarmat cu o coadă de topor și l-a lovit pe celălalt bărbat, în vârstă de 38 de ani, până când acesta nu a mai mișcat. Apoi a fugit. A fost prins după câteva ore și și-a recunoscut fapta. Victima a stat aproape 2 luni în comă, dar a decedat în final pe patul de spital. 

Agresorul, fără antecedente penale, a fost trimis în judecată pentru omor în stare de arest la domiciliu. Magistrații Tribunalului Brașov l-au condamnat la 10 ani de închisoare. În plus trebuie să îi plătească soției victimei daune morale de 100.000 de euro. Sentința nu este definitivă. 

„În baza art 188 al 1 C.pen cu aplicarea art 75 al 1 lit a C.pen şi art 76 al 1 C.pen condamnă inculpatul Gabor Ştefan - Braşov, fără antecedente penale - la o pedeapsă de 10 ani închisoare... Menţine starea de arest la domiciliu a inculpatului Gabor Ştefan. În baza art 397 al 1 C.pr.pen şi art 19 C.pr.pen admite acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi obligă inculpatul Gabor Ştefan la plata către această parte civilă a sumei de 101.154,48 lei cu titlu de despăgubiri civile reprezentănd daune materiale . În baza art 397 al 1 C.pr.pen şi art 19 C.pr.pen admite în parte acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Nan Elena şi obligă inculpatul Gabor Ştefan la plata către această parte civilă a următoarelor sume de bani : - 5.072 lei cu titlu de despăgubiri civile reprezentănd daune materiale . - 100.000 Euro – echivalent în lei la data efectuării plăţii - cu titlu de despăgubiri civile reprezentănd daune morale“, se arată în sentința magistraților. 

Adauga comentariu