100 de lucruri jenante la Brașov. Cum își bat joc două firme private de turismul pe Muntele Tâmpa

Ne lăudăm că suntem super oraș turistic, că avem muntele în oraș, că Tâmpa este simbolul Brașovului. În realitate, turismul pe Muntele Tâmpa este pe mâna a două firme private care aruncă pisica de la una la alta, tot promit investiții de ochii lumii odată la șase luni, dar de fapt își bat joc de turism. 

Telecabina care duce turiştii în vârful muntelui Tâmpa circulă doar până la ora 16.00 în această perioadă. Vara telecabina se închide la ora 18.00, deşi afară se întunecă după ora 21.00. Doritori sunt mulţi, dovadă cozile care sunt la telecabină. Nici banii nu sunt puțini, 18 lei o cursă. Deşi de-a lungul anilor au fost numeroase solicitări de prelungire a programului, compania Ana Teleferic patronată de Geroge Copos nu a făcut nimic în sens. Au fost tot felul de scuze, dar până la urmă este vorba de faptul că ar trebui plătite ore suplimentare şi ar trebui noi angajări dacă programul ar fi prelungit. S-ar scoate cu siguranță banii pe cheltuielile suplimentare, dar e mai simplu să nu faci nimic. Clădirea telecabinei ar avea și ea nevoie de o zugrăveală și de o sală de așteptare de bun simț. 

Programul telecabinei, dar şi indiferenţa altei firme, de data aceasta Aro Palace, care a lăsat în paragină şi Cetatea Braşovului, au dus la distrugerea Restaurantului Panoramic care se află în vârful muntelui. Pe vremea lui Ceauşescu, a fost un restaurant de lux, iar aici se organizau chiar şi petreceri, nunţi, cine festive. După Revoluţie însă totul s-a destrămat. Restaurantul este în paragină, abandonat de Aro Palace pe motiv că nu este profitabil. Una dintre scuze a fost programul scurt al telecabinei. Este drept că dacă aceasta se închise la ora 18.00, turiştii care ar dori să ia cina de exemplu în restaurant ar trebui să o ia la pas pe jos pe întuneric, iar traseul nu este unul pentru ţinută festivă. Aro Palace se chinuie de cinci ani să vândă restaurantul, dar nu a găsit doritori. Preţul a tot fost scăzut şi s-a ajuns la 1 milion de euro. 

Ana Teleferic şi Aro Palace au anunţat, separat, de-a lungul timpului că ar fi încercat să rezolve problema. Mai exact Copos ar fi fost interesat să preia restaurantul, iar Aro Palace ar fi dorit Telecabina pentru ca ambele active să fie în proprietatea unei singure firme. Nu s-a ajuns la un acord de preţ astfel că totul a rămas neschimbat. Telecabina este în proprietatea Ana Teleferic, care nu are gând să-i schimbe programul, iar Restaurantul Panoramic este în proprietarea Aro Palace care nu are de gând să îl redeschidă. 

În schimb, turiştii care ajung pe Tâmpa sunt întâmpinaţi de un fast food cu mici, cârnaţi, cartofi prăjiţi şi un miros de fum. 

Citiți și:

VIDEO 100 de lucruri penibile în Brașov. Astăzi Gara Brașov, poarta murdară de intrare în „Orașul de poveste“

 

Adauga comentariu