12 persoane rănite pe pârtiile din Poiana Brașov. Recomandări pentru schiori

Salvamontiștii au fost solicitați ieri sa intervina în cazul a 12 persoane accedentate pe pârtiile de schi și săniuș din Poiana Brașov. Două persoane au ajuns la spital. Accidentele se întâmplă de cele mai multe ori pentru că schiorii nu respectă regulile.

Recomandam schiorilor incepatori, care nu sunt insotiti de un monitor, sa nu mai urce pe masiv in apropierea orei de inchidere a instalatiilor de transport pe cablu pentru ca pot ramane blocati pe partii din cauza cetii si a caderii intunericului. Reamintim ca inchiderea partiilor se face la jumatate de ora dupa oprirea instalatiilor de transport pe cablu. Totodata, sa nu mai aleaga partii care sunt peste nivelul lor de pregatire, atat fizica, cat si tehnica. Acestia ar trebui sa ramana pe partiile de la baza masivului destinate incepatorilor, respectiv partia BRADU si partia STADION. Partiile din partea superioara sunt foarte lungi, cu sectiuni foarte inclinate si se adreseaza nivelurilor medii si avansate.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 367 de cazuri, implicand 357 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Adauga comentariu