2000 de pacienți vindecați de coronavirus la Brașov. Alți 434 sunt în spitale. România va primi mii de flacoane de Remdesivir, tratamentul aprobat la nivelul UE pentru coronavirus

Potrivit celei mai recente centralizări a datelor, efectuată de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ 2000 pacienți declarați vindecați
■ 434 pacienți internați în spitale
■ 243 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
■ 622 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 118 persoane decedate.

„Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Numai astfel vom putea întrerupe lanțul de transmitere a virusului și vom putea ajuta sistemul sanitar brașovean să gestioneze epidemia de Covid-19. Vă mulțumim pentru înțelegere“, este apelul venit de la Prefectura Brașov.

România va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Astfel, în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6026 flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient).

 

 

Adauga comentariu