22 de pacienți cu coronavirus sunt în stare gravă. Numărul deceselor a ajuns la 237. Sute de amenzi pentru brașovenii care nu poartă mască

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ 5588 pacienți au fost declarați vindecați

■ 291 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 22 la ATI

■ 847 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu

■ 1122 persoane sunt în carantină la domiciliu

■ 237 persoane au decedat.

.Oamenii legii au făcut în ultimele 24 de ore controale în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov, scopul acestor acțiuni fiind acela de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de peste 14.000 lei.

De asemenea, ca urmare a depistării, în data de 13 octombrie 2020, a unei persoane ce nu a respectat măsura carantinării, polițiștii brașoveni au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”. Dosarul penal este instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

Adauga comentariu