29 de persoane internate din cauza gripei. Majoritatea sunt copii

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, săptămâna trecută au fost raportate 77 de cazuri de gripă diagnosticate clinic. Numărul internărilor s-a duiblat însă ajungând la 29 de persoane. Dintre pacienții internați, 15 au fost copii. Tot în ultima săptămână s-au mai înregistrat 1212 de cazuri de viroză respiratorie și 312 de cazuri de pneumonie. 133 oameni au avut nevoie de internare în spital din cauza virozei și a pneumoniei. 
Până acum, la Brașov, a fost înregistrat un singur deces la un bărbat de 77 de ani. Anul trecut patru brașoveni au murit răpuși de gripă. La nivel național s-au înregistrat în acest sezon 171 decese cauzate de gripă. 

La Brașov în toate școlile și grădinițile se face triaj epidemiologic. Spitalele au impus rectricții de vizitare a pacienților, maxim un vizitator care stă doar 10 minute și poartă mască și echipament de protecție. Autobuzele sunt dezinfectate cu clor în fiecare zi. De asemenea, tot în autobuze, pe panourile electronice sunt afișate măsurile pe care le putem lua pentru a evita contractarea gripei. 

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare generală proastă, durei de cap şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

Adauga comentariu