45 de milioane de lei pentru infrastructură rutieră. Ce planuri ambițioase are Primăria cu acești bani

Primăria a alocat 45,31 de milioane de lei din bugetul pe acest an pentru infrastructura rutieră. Din acești bani se vor face reparații curente la străzi, se va lărgi strada 13 Decembrie care este un coșmar la orele de vârf și se vor moderniza complet străzile Narciselor și Cucului.

De asemenea Primăria vrea să facă expertiză la podurile din oraș care au o vechime considerabilă (Plugarilor, Fântânăă, Dârste)

Tot din acești bani Primăria își propune că construiască un pasaj rutier către cartierul Tractorul Coresi, un drum de legătură strada Cărămidăriei-Drumul Poienii, dar și două parcări, una subterană sub Parcul Central și alta, tot subterană la Gara Brașov.      

Tot pe lista investițiilor se numără și extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, un pietonal pe Valea Cetății, dar și finalizarea mult așteptatului pasaj Fartec.          

Lucrările la reabilitatea vechiului Pasajul Fartec au început în 2015. Pe măsură ce constructorii au înaintat cu proiectul s-a descoperit să pasajul era mai şubred decât se credea iniţial şi este nevoie de analize tehnice suplimentare, dar şi de noi consolidări. Depăşită de situaţie, firma care trebuia să efectueze reparaţiile capitale a anunţat că nu poate finaliza proiectul. De comun acord cu Primăria Braşov, contractul a fost reziliat. 

O expertiză a arătat că una dintre grinzile pasajului era serios fisurată, betonul începuse să cadă de pe armături, care erau ruginite, apa se infiltra în placa de beton, iar stâlpii de susţinere aveau, la rândul lor, fisuri verticale. Vechiul pasaj are 250 de metri lungime şi o lăţime de 12 metri. A fost construit în 1971.

După rezilierea contractului în 2017, lucrările la pasaj au intrat în conservare. Până în momentul rezilierii contractului s-au efectuat 40% dintre lucrări: s-au consolidat pilonii pasajului, una dintre margini şi s-a decopertat calea de rulare. Noul constructor este Recon SA. Investiţia se ridică la 9,1 milioane de lei plus TVA.

Pasajul de pe bulevardul Griviţei face legătura cu şoseaua ocolitoare a Braşovului şi drumul spre Târgu-Mureş.  După finalizarea lucrărilor, din 2020 se va putea circula din nou pe câte două benzi pe sens, după patru ani de aşteptare. 

                                        

 

Adauga comentariu