799 de PFA-uri au fost radiate din oficiu la Brașov. A intrat în vigoare o lege care limitează numărul de coduri CAEN

799 de PFA-uri au fost radiate automat de Oficiul Registrului Comerţului pe baza legii 182/2016 care prevede că „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, iar „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.

Legea a fost anunțată în luna ianuarie când s-a dat și termenul de 60 de zile în care PFA-urile cu mai mult de cinci coduri CAEN trebuiau să devină SRL sau să-și modicice structura, adică să renunțe la o parte din coduri.

„În realizarea obligaţiilor prevăzute de lege, persoana fizică autorizată sau întreprinderea individuală poate opta pentru modificarea formei de organizare, în condiţiile legii. Modificarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate şi emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează, în baza cererii adresate oficiului registrului comerţului competent, cu titlu gratuit. În termen de 60 de zile de la împlinirea celor doi ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare", se arata într-un comunicatul oficial din luna ianuarie.

Cine nu a făcut modificările s-a trezit cu firma radioată automat. Lista cu PFA-urile radiate se poată găsi aici.

 

Adauga comentariu