Accesul copiilor la Grădinița nr 13 nu mai poate fi blocat. Primăria a obținut sentință definitivă în acest caz

Accesul spre Gradinita nr. 13, de pe str. Agrișelor, nu mai poate fi blocat. Primăria Brașov a obținut sentință definitivă pentru asigurarea accesului copiilor spre Grădinița nr. 13, de pe str. Agrișelor nr. 10. La sfârșitul lunii august, proprietarului terenului a încercat să blocheze accesul spre clădirea grădiniței. Părinții au protestat la acea dată. Primăria Brașov a obținut o ordonață președințială prin care s-a stopat acest demers. Proprietarul terenului a contestat această ordonanță, iar Tribunalul Brașov a decis respingerea apelului, sentința fiind definitivă.

,,Prin această hotărâre se confirmă dreptul copiilor de a merge la această grădiniță. Este păcat că unii oameni se gândesc că prin astfel de metode de șantaj ne pot forța mâna. Acea grădiniță funcționează legal din toate punctele de vedere și îi asigur atât pe părinți, cât și pe angajații grădiniței că ea va funcționa în continuare acolo, mai ales că din punctul nostru de vedere dreptul de proprietate al Municipalității asupra clădirii este unul foarte clar. Vom face, în continuare, toate demersurile necesare în instanță pentru a îi menține acestui imobil funcțiunea de grădiniță“, a declarat primarul George Scripcaru.

Această grădiniță s-a aflat în proprietatea statului român încă de dinainte de 1989, iar prin OUG nr. 184/2001, de modificare a Legii învățământului 84/1995, toate clădirile și terenurile în care își desfășurau activitatea unitățile de învățământ au fost trecute în domeniul public al UAT-urilor. Ca o consecință a acestor prevederi legale, au fost inventariate unitățile de învățământ și a fost îndeplinită procedura privind atestarea domeniului public al UAT-ului, prin HG nr. 972/2002. Astfel, toate aceste imobile de pe teritoriul municipiului Brașov au fost preluate de Municipalitate, inclusiv grădinița nr. 13.

Adauga comentariu