Acțiuni ample de prevenire și limitare a infectării cu coronavirus în zonele aglomerate din județul Brașov. Amenzi în valoare de aproximativ 108.000 lei

În perioada 28.08 - 30.08.2020, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost desfășurate activități de verificare cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 433 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 2.700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Echipele mixte de control au aplicat 283 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 200 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 64 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 12 pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 108.000 lei.

Adauga comentariu