Adio proteste spontane la Prefectură. Lovitură pentru protestatarii #rezist. Ce a decis Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în urmă cu puţin timp că orice persoană care participă la un protest poate fi amendată dacă nu a anunţat în prealabil că a va participa la miting. 

ÎCCJ a decis că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, potrivit publicației stiripesurse.ro. Decizia instanței supreme este obligatorie.

În concluzie, riscă amendă toţi cei participă la proteste spontane. La Braşov de exemplu dacă protestezi în faţa Prefecturii şi nu anunţi înainte rişti să iei amendă. La fel şi dacă participi la un miting pe străzi fără să anunţi înainte. 

„Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 15 octombrie 2018“, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 
  


Adauga comentariu