Ajutați familia să-l găsească pe Lucian, un brașovean care a dispărut pe Muntele Elbrus în toamna anului trecut Și-a văzut visul împlinit, dar nu s-a mai întors acasă la soție și copii

În octombrie 2018, după încercările reușite de a escalada Mont Blanc și Kilimanjaro în anii anteriori, Lucian  a plecat spre Rusia cu speranța de a cuceri muntele Elbrus. Tată a trei copii, tot ce își dorea era să ajungă sus și să se bucure din nou de priveliștea pe care o iubea atât de mult, priveliștea ce ți-o oferă doar un vârf de munte.

Începând ascensiunea, și-a făcut ciclul de aclimatizare și și-a găsit un partener pentru urcarea spre vârf, un alpinist rus experimentat, Kostea. În data de 11 octombrie, la ora 1 dimineața, cei doi au pornit spre vârf. Chiar dacă nu au mers tot timpul împreună, Kostea l-a avut în câmpul lui vizual pe Lucian până în momentul când acesta a coborât de pe vârf. Știm astfel că Lucian și-a dus visul la îndeplinire și s-a bucurat de priveliștea oferită de cel mai înalt vârf al Europei.

Lucian nu a mai ajuns însă acasă. Familia, soția și fratele lui Lucian au nevoie de un răspuns. Elbrus e atât de departe și greu accesibil, iar comunicarea cu autoritățile din Rusia e extrem de greoaie. Autoritățile române nu pot emite un certificat de deces în lipsa unui cadavru decât la 2 ani după dispariție. Cei trei copii nu beneficiază de nici un ajutor, firma administrată de Lucian nu poate fi succesionată soției, iar familia acum se zbate între speranță, necunoscut și greutăți financiare ca și rezultat al tuturor celor întâmplate. Așteptarea și nesiguranța le alimentează o speranță care e greu de crezut că mai există.

De aceea, când soția și fratele lui Lucian au strigat după ajutor, Radu a vrut să îi cunoască, să le înțeleagă povesteași să îi ajute. A pornit astfel această campanie de strangere de fonduri pentru a merge în căutarea lui Lucian. 

Este nevoie de 6.400 de EURO pentru a susține această campanie de căutare, fonduri necesare pentru bilete de avion, cazare, viză pentru fratelui lui Lucian, care va fi luat în expediție pentru identificarea cadavrului, pentru a ridica un elicopter să-l transporte pe Lucian de pe munte, pentru a procura echipamentul necesar căutării și coborârii în crevase (corzi și altele necesare), a beneficia de suport din partea ghizilor locali ruși care cunosc foarte bine zona, ratrac etc.

Adauga comentariu