Alertă la Râșnov. Aproape 100 de persoane cu simptome digestive. Punctul comun: apa de la robinet

În ultima săptămână, aproape 100 de persoane din Râșnov au acuzat simptome digestive: febră, geață, vărsături, diaree. Oamenii au luat cu asalt farmaciile și au scris pe rețelele de socializare. Până acum singurul punct comun ar fi apa de la robinet.

Potrivit însă ultimelor analize prelevate în 5 iulie (rezultate 9 iulie) apa era însă bună de băut. Oamenii sunt însă sfătuiți să nu mai bea apă de la robinet până când nu se vor face noi analize. „Vorbim despre un număr până într-o sută de persoane care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată. Recomandăm populaţiei să evite apa de robinet, evident să o consume fiartă”, a declarat dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov, pentru observatornews.ro.

DSP va face noi analize „Ultimele probe prelevate, în data de 05.07.2021, arată că nu există riscuri de infectare și că apa nu este contaminată. Acestea au fost prelevate din două locații de pe raza orașului Râșnov, izvoarele din Colții Cheii și de la un consumator final pe strada Vânători. Astăzi, reprezentanții DSP au prelevat, la prima oră, probe de apă și urmează să efectueze analizele de specialitate. Conform STAS de prelevare a probelor și a legii apelor, rezultatul analizelor va putea fi comunicat in 72 de ore. Când procedeul va fi finalizat buletinele de analizele vor fi făcute publice“, a anunțat pe pagina de Facebook Orașul Râșnov.

 

Adauga comentariu