Alexandru Nechifor angajatul lunii RAT Brașov. A returnat un rucsac cu 4000 de euro pe care îl pierduseră niște turiști cehi

Alexandru Nechifor este unul dintre puținii angajați ai RATBV care a primit de două ori, în ultimii doi ani, titlul de anjatului lunii. Ne-a adus aminte tuturor ce înseamnă să fii om cinstit. Alexandru Nechifor, care a returnat unor turiști cehi un rucsac ce conținea acte și peste 4.000 de euro.

„Am 20 de ani de condus troleibuzul și îmi place meseria aceasta, iar când pot încerc să-i ajut pe cei de lângă mine. Într-o zi am observat că la capătul de linie ”Rulmentul” s-a urcat o familie de turiști. După cum vorbeau și după cum erau îmbrăcați, se vedea că vizitează orașul. Mi-am văzut de drum, dar am observat că la «Făget» au coborât. N-a trecut mult și un călător mi-a pus pe bord un rucsac, spunându-mi că l-a uitat cineva. Imediat mi-am dat seama că este al celor pe care îi remarcasem, dar nu puteam abandona troleibuzul pentru a pleca în căutarea lor”, ne-a povestit Alexandru Nechifor.

După ce au sesizat absența bagajului, turiștii cehi au cerut ajutorul altui șofer RATBV și au reușit să își recupereze rapid actele și banii.

„M-am întâlnit cu cehii la capătul de linie, le-am dat bagajul și i-am rugat să verifice conținutul. Erau acolo actele lor de călătorie și peste 4.000 de euro. Erau toate la locul lor. Au vrut să-mi dea 50 de euro, dar le-am zis că în familia mea cinstea nu se cumpără pe bani”, a încheiat Alexandru Nechifor.

 

Adauga comentariu