Alpinist braşovean dat dispărut în Rusia pe Muntele Elbrus. Este căutat de o săptămână

Un alpinist braşovean, plecat într-o expediţie pe Muntele Elbrus, din Kabardino-Balkaria, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord, a dispărut în urmă cu o săptămână. Potrivit ultimelor informaţii ar fi vorba despre Lucian Manea, dar identitatea nu a fost confirmată în mod oficial. Bărbatul este căsătorit şi are trei copii.

Ultima oară a fost văzut în 11 octombrie, într-o tabără amplasată la peste 4000 de metri de altitudine pe Muntele Elbrus. Alarma a fost dată de un cetăţean rus aflat şi el pe munte. 

„Apelul a fost preluat la ora 9.40 GMT. Potrivit datelor unui martor ocular, cetăţeanul român a ieşit pe 11 octombrie din cortul montat la altitudinea de 4.100 de metri (în raionul Priiut 11), situat spre culmile de vest ale Muntelui Elbrus şi nu a revenit“, precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Kabardino-Balkaria citat de Russia News Today. 

Salvatorii au fost anunţaţi sâmbătă de dispariţia românului şi au survolat zona cu un elicopter însă fără niciun rezultate. În total şase salvamontişti fac căutări în zonă. 

Muntele Elbrus are o altitudine de 5.642 m deasupra nivelului mării, fiind cel mai înalt munte din Caucaz. 

 

Adauga comentariu