Anchetă la Spitalul Județean Brașov. Familia unui pacient a fost anunțată după trei zile că bărbatul murise de coronavirus

O familie de brașoveni este hotărâtă să dea în judecată spitalul după ce oamenii au fost anunțați după trei zile că o rudă internată la Spitalul Clinici Județean de Urgență Brașov a murit de coronavirus, scrie antena3.ro. Înainte să afle despre deces oamenii l-au căutat pe la mai multe spitale după ce o paciență le-ar fi spus că ar fi fost transferat. Deși nu i-a anunțat nimeni căî bărbatul a decedat, angajații de la morgă au reclamat la Poliție că familia nu s-a prezentat să ridice cadavrul.

Reprezentanții spitalului se scuză și spun că nu au avut numărul de telefon al membrilor familiei. „Pe foaie, deși protocolul specifică foarte clar, nu s-a găsit numărul de telefon, pentru a fi anunțată familia. Conform protocolului, medicul de gardă sau medicul curant în caz de deces, în termen de două ore trebuie să anunțe membrii familiei”, a declarat Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Județean Brașov, pentru antena3.ro.

 

Adauga comentariu