Anchetă la un hotel de lux din Poiana Braşov după ce unei turiste i s-a refuzat cazarea pentru că avea cu ea un bebeluş de opt luni

O turistă care a vrut să petreacă weekend-ul în Poiana Braşov a avut parte de o experienţă pe care nu o va uita prea curând. A rezervat două camere, dar nu a menţionat că într-una dintre ele, pe lângă cei doi adulţi va fi şi un bebeluş de opt luni. Din acest motiv i s-a refuzat cazarea în hotel. Incidentul s-a petrecut la Hotel Miruna New Belvedere unde o cameră dublă costă 100 de euro pe noapte. Deşi peste tot în lume, dar şi la noi în ţară în majoritatea hotelurilor, copiii sub trei ani au cazare gratuită, nu s-a întâmplat şi aici. Diferenţa dintre camera rezervată de femeie şi cea junior unde ar fi fost primit şi bebeluşul era de 15 euro. Supărată, turista a postat totul pe Facebook. 

„Am ajuns în Poiana Brașov la hotelul unde mi-am făcut rezervare prin booking cu trei zile în urmă. Am plecat în minivacanță eu, soțul meu, băiatul meu, nora și bebelușul, nepoțelul meu, în vârstă de 8 luni. La recepție m-am întâlnit cu o situație nouă, am fost refuzați să fim cazați pentru că nu am menționat când am făcut rezervarea că vom veni și cu un bebeluș de 8 luni, că bebelușul nu are voie în hotel decât dacă familia este cazată în cameră junior, noi având rezervare pentru 2 camere duble, la hotel neavând disponibile camere junior. Pe lângă acest aspect, nu aveam voie în cameră cu căruciorul, așa că nu ne-a fost permisă cazarea. În urmă discuției telefonice între mine și manager, unica soluție a fost să plec cu copilul din hotel, deoarece ea a refuzat să mă primească în hotel în condițiile rezervării făcute. Nu am mai fost pusă în astfel de situație până acum și nu am mai întâlnit astfel de politici nicăieri în lume decât la noi în țară. Care sunt drepturile familiei, unde este normalitatea și unde nu este? Întâmplări neobișnuite într-o țară neobișnuită, cu legi de rahat și în care fiecare are dreptul de a face cum îl taie capul?“, a scris Anda Ghiţă pe Facebook.

Protecţia Consumatorului a decis să facă un control la hotelul din Poiana Braşov. Şi Anda Ghiţă a depus reclamaţie. Rezultate vor fi anunţate mâine. 

Sursa Foto: Anda Ghiţă

Adauga comentariu