Aproape 36.000 de lei au fost strânși la Cercul de Donatori. Printr-unul din proiectele prezentate copiii nevoiași vor avea și ei o zi de naștere cum se cuvine

Evenimentul desfășurat la Hub Cultural Visssual a adus împreună 160 de participanți care au donat pentru cauze umanitare. Toate cele trei proiecte înscrise la această ediție au reușit să strângă sumele de care au nevoie pentru implementare.

„Educație pentru sănătatea ta“, proiectul prezentat de Miruna Savu și Ioana Arbanaș și susținut de ambasadoarea Ioana Gabriela Brașoveanu avea nevoie de 7.000 lei prin care să achiziționeze KIT-uri medicale formate din pulsoximetru de deget pentru copii, tensiometru braț copii, glucometru, cântar electronic, plasturi colorați și flacoane cu vitamina C pentru copii și produse de igienă – periuțe, pastă de dinți și săpun. Și-au propus să ajungă la 300 de copii din școlile 12 și 14 din Brașov, Mina 1 Mai, Vulcan, Holbav și Asociația Diaconia. Au reușit să strângă 10.600 de lei din donații.

„Dau un leu pentru Brașovul meu”, proiectul Asociației AIDC, prezentat de Kristina Creoșteanu și susținut de ambasadoarea Antoneta Galeș avea nevoie de 7.200 de lei pentru amenajarea străzii George Coșbuc, aleea pietonală dintre strada Cerbului și strada Castanilor,  reparații simple și lucrări de artă stradală. Au reușit să strângă 9.350 de lei din donații. Pentru acest proiect există și un angajament al Primăriei pentru refacerea pavajului.

„O zi specială“, proiectul Asociației ADDIP, prezentat de Eszter Cioacă și susținut de ambasadoarea Mădălina Tivgă avea nevoie de 5.500 de lei pentru a organiza zile de naștere personalizate pentru 18 copii dintr-un centru de plasament cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Au reușit să strângă 16.000 de lei, fapt pentru care de trei ori mai mulți copii vor avea în 2019 organizată o zi de naștere personalizată.

Eszter Cioacă și Mădălina Tivgă, ne-au împărtășit bucuria la gândul că vor reuși să ofere copiilor momente memorabile în viețile lor. Ele ne-au adus un mesaj de la unul din copiii norocoși să fi avut o zi personalizată. „ADDIP mi-a oferit șansa șansa să simt că ziua mea contează, că sunt specială. Am primit de ziua mea exact ce mi-am dorit și de ce aveam nevoie. La sfârșitul zile, când m-am pus în pat am rămas cu amintiri valoroase și fericite alături de prieteni dragi.” G.H.


La finalul evenimentului am vorbit cu Andreea Vrînceanu, membru fondator Fundația Comunitară Brașov și Laura Popeea director executiv Fundația Comunitară Brașov, care spun că „proiectele urmăresc shimbarea de mentalitate și ca brașovenii să înțeleagă că prin implicare lor pot schimba vieți.”

Cei care nu au reușit să ajungă la eveniment mai pot face donații până la 1 Decembrie 2018, contactând Fundația Comunitară Brașov.

Implemetarea proiectelor se va face în 2019 și vor fi monitorizate de Fundația Comunitară Brașov.

 

 

Adauga comentariu