Aro Palace promite că va redeschide Restaurantul Panoramic. Asta după ce ani buni și-a bătut joc de turismul de pe Tâmpa, a vândut tot ce s-a putut și a lăsat de izbeliște Cetatea Brașovului pe care acum vrea 3 milioane de euro

Stiri de Brașov a prezentat în urmă cu câteva zile un material în care se arăta clar cum două firme private își bat efectiv joc de turismul de Muntele Tâmpa. Telecabina, controlată de Ana Teleferic, a omului de afaceri Geroge Copos, are un program prea scurt, iar Restautantul Panoramic, deținut de Aro Palace, al cărui acționat majoritar este SIF Transilvania, a fost lăsat în paragină. De ani de zile nu s-a făcut nimic, programul telecabinei nu a fost modificat, iar Aro Palace a încercat, fără succes, să vândă restaurantul cu 1 milion de euro. 

Deși au mai existat zvonuri cu privire la tot felul de negocieri, acum brusc se vine cu promisiuni. Practic, directorul SIF Transilvania promite o societate în care Aro Palace și Ana Teleferic să aibă părți egale și să modifice programul telecabinei și să redeschidă Restaurantul Panoramic. 

 „Ar fi nevoie ca telecabina să funcționeze mai mult timp, adică două ore înainte de deschiderea restaurantului, pentru a face aprovizionarea și pentru a transporta personalul, după care, după închidere, vor trebui transportați oamenii în Brașov, după ce vor face curățenie. În principiu, George Copos este de accord pentru crearea acestei companii“, a declarat Mihai Fercală, președintele director al SIF Transilvania, citat de bizbrasov.ro. 

Totul este însă doar la stadiul de promisiune, dar acțiunile din ultimii ani ale companiei Aro Palace ne fac să ne îndoim mult că acest plan va și deveni realitate.  

De exemplu, Aro Palace a preferat să vândă restaurantul Casa Vânătorul de sub Tâmpa decât să îl opereze. A cerut inițial 1,7 milioane de euro, dar în final l-a  vândut cu 550.000 de euro plus TVA. Restaurantul a fost preluat de Tudor Comăniciu și a fost închiriat oamenilor de afaceri din familia Șoneriu. Localul a fost complet de renovat și este acum o afacere de succes. La care Aro Palace a renunțat.

Aceeași companie a lăsat de izbeliște și Cetatea Brașovului pentru că nu aducea profit. Aceasta stă închisă de aproape trei ani. Asta pentru că Aro Palace, tot prin SIF Transilvania ca acționar majoritar, vrea 3 milioane de euro pe ea, deși a primit-o gratis. Cetatea face obiectului unui proces prin care statul român vrea să recapete cetatea. Procesul este acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiției. Tribunalul și Curtea de Apel Brașov au decis în favoarea statului român, dar Aro Palace a făcut recurs. 


Adauga comentariu