Arteziana cu lumini din Răcădău va fi funcțională de săptămâna viitoare

Fântâna arteziană dinspre strada Tâmpei a fost refăcută în întregime, fiind înlocuită cu o fântână de pardoseală cu joc de apă și lumini, astfel încât utilizatorii spațiului să poată interacționa direct cu apa și să aibă posibilitatea reală să se răcorească în zilele toride. Primele probe au fost făcute aseară, urmând ca de săptămâna viitoare arteziana să poată fi admirată de cei care trec prin zonă.

Fântâna este înconjurată de un amfiteatru cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri, care va putea fi utilizat fie ca loc de socializare, fie ca tribună pentru diferite evenimente, caz în care scena va putea fi amenajată chiar pe platforma fântânii arteziene, desigur, cu apa oprită.

Pentru asigurarea ritmului zonei, forma fântânii și dimensiunile sale sunt replicate în nivelul superior, la nivelul pardoselii pietonalului, unde amprenta fântânii, de aproximativ 100 mp, este realizată dintr-un lemn de origine braziliană, extrem de dur și foarte rezistent în timp. Fântăna va fi mărginită de arbori și arbuști, constituind astfel o nouă grădină urbană care va echilibra culorile și va oferi o zonă naturală, contrabalansând spațiile de plimbare.

Refacerea fântânii face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a pietonatului din Răcădău. Pentru această investiție, Primăria a alocat în acest an 2,7 milioane de lei.

Adauga comentariu