ATENȚIE! Nu risca să ajungi pieton! Noua lege cu privire la folosirea telefonului la volan intră în vigoare din 12 octombrie

În aceasta dimineață, polițiștii brașoveni au desfășurat acțiuni în trafic, privind informarea participanților la trafic cu privire la schimbările legislative. Începând din 12 octombrie, toți conducătorii auto nu mai au voie să folosească telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare, ori redare text, foto sau video. În cazul încălcării noii legi, permisul conducătorului auto va fi suspendat timp de 30 de zile, de asemenea conducătorul se va alege cu 6-8 puncte amendă. 

,,Polițiștii brașoveni desfășoară activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări auto. Acestea se referă la interdicția folosirii telefonului mobil sau a oricărui alt dispozitiv prevăzut cu funcția de înregistrare, text foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul aflat în mișcare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Alina Ivan.

Echipajele de poliție săvârsesc astfel de acțiuni de informare de două ori pe săptămână, până când legea va intra în vigoare.

Adauga comentariu