Avocat reținut de procurori după ce a întreținut relații sexuale cu o fată de 16 ani

Un avocat a cărui identitate nu a fost dezvăluită de anchetori a fost reținut astăzi sub acuzația de act sexual cu un minor. Bărbatuș ar fi avut o relație de mai multe luni cu o fată de 16 ani.

„Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov a dispus la data de 02.06.2021 efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, avocat, pentru săvârşirea infracţiunii de „act sexual cu un minor”, prevăzută de art. 220 alin. 1 şi 3 lit. b) Cod penal constând în aceea că, în perioada decembrie 2020 – martie 2021, acesta a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 16 ani, abuzând de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia.

La data de 03.06.2021, s-a dispus reţinerea suspectului pentru o durată de 24 ore. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

Precizăm că luarea unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se menționează în comunicatul procurorilor.

Adauga comentariu