Bărbat atacat de urs pe un câmp din Bod. Omul a fost dus la spital. Autoritățile nu au găsit în zece ani nicio soluție pentru a împiedica urșii să mai coboare în zonele locuite

Un bărbat de 58 de ani a fost atacat astăzi de un urs pe un câmp din comuna Bod. Bărbatul a reușit să alunge animalul, dar s-a ales cu mai multe răni la umăr și la nivelul membrelor inferioare. Omul a fost tot timpul conștient și a reușit să sune la 112. A fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov de un echipaj SMURD. 

Problema urşilor este una veche. Au trecut mai mult de zece ani de când urşii au început să coboare în oraşe. Totul pentru că le era foame. Anul trecut, la Braşov, cinci persoane au fost rănite în urma atacurilor urşilor. În Harghita au fost 16 atacuri doar anul acesta. Nimeni nu ştie câţi urşi sunt în fiecare judeţ. La Braşov se vehiculează trei variante: 640, 800 sau chiar 1100.

Soluţii concrete însă nu s-au găsit nici până acum. S-a dus hrană pentru urşi în păduri, dar se pare că nu suficient. Urşii au continuat să vină în oraş, ca şi cum ar merge la Supermarket. La finele lunii septembrie la Prefectura Brașov a avut loc o dezbatere pe tema urșilor. Singura propunere: împușcarea animalelor. 

Adauga comentariu