Bărbatul care a sunat la 112 și a amenințat cu atacuri teroriste false a fost arestat. I se va face o analiză psihiatrică

Bărbatul a fost reținut după ce a sunat de mai multe ori la 112 și a amenințat cu tot felul false atacuri teroriste: de la avioane care vor sări în aer la răspândirea de gaz sarin pe Aeroportul Otopeni și Gara de Nord.  El a fost arestat pentru 30 de zile de magistrații Curții de Apel Brașov. I se va face și o expertiză psihiatrică pentru a vedea dacă are sau nu discernământ. 

 „În fapt s-a reţinut că la data de 29 ianuarie 2019, ora 18:13, inculpatul P.C. a apelat serviciul 112, recomandându-se ca fiind Said ben Laden, comunicând că în zona Gării de Nord din Bucureşti şi în zona Aeroportului Henry Coandă se află două recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer. În urma controlului pirotehnic efectuat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române, în cele două locuri în care s-a anunțat că ar fi fost amplasate, s-a constatat că amenințarea nu se confirmă“, spun procurorii. 

Cercetările au arătat că nu era la prima amenințare falsă.  „La data de 18.04.2018, în jurul orei 17:50, inculpatul P.C.a apelat 112, afirmând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.  La data de 16 noiembrie 2018, ora 23:35 inculpatul P.C.a apelat 112, ocazie cu care a comunicat operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni. La data de 19 decembrie 2018 orele 19:59 şi 20:06 , inculpatul P.C.a apelat 112 comunicând operatorului că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internaţional Henry Coandă“, mai spun procurorii. 

Adauga comentariu