Bătrân de 92 de ani lăsat fără bani de două escroace. S-a folosit metoda Pomana, ultima găselniță a hoților

Un bărbat de 92 de ani a rămas fără 3000 de lei după ce a fost păcălit prin metoda Pomana. „Polițiștii au stabilit faptul că două persoane, sub pretextul că au suferit un deces în familie și doresc să ofere bunuri și produse de pomană, au pătruns în locuința unui bărbat în vârstă de 92 din Brașov, și profitând de neatenția acestuia, au sustras suma de aproximativ 3.000 lei, dintr-un portofel ce se afla în buzunarul unei haine depozitată într-un dulap. Ca urmare a activităților investigativ-operative efectuate,  polițiștii  au  identificat persoanele, acestea  fiind două femei cu vârsta de 40 ani, respectiv 17 ani din județul Ilfov“, a anunțat Poliția Brașov.

Oamenii legii au descins în Ilfov unde au reținut-o pe tânăra de 17 ani. Cealaltă escroacă este în continuare căutată de Poliție.

Sfaturi de la polițiști:

Nu permiteți accesul în locuință persoanelor care, sub diverse pretexte, vor să ofere diverse alimente sau bunuri de pomană;

Refuzați să purteți discuții referitoare la programul dvs, persoanele cu care locuiți, dacă sunteți singur/ă, etc

În cazul în care sunteți păgubit/ă sau bănuiți că anumite persoane se folosesc de această metodă pentru a pătrunde în locuință, sunați la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiți.

 Rețineți semnalmentele infractorilor și comunicați-le polițiștilor, urmați procedura legală în situaţii de acest gen.

 

 

 

Adauga comentariu