Biciclist rănit în Masivul Postăvarul

O persoană s-a accidentat în timp ce practica ciclismul montan în Masivul Postăvarul. Aceasta se afla pe traseul destinat coborârii din Postăvarul, Red Line, unde imediat după plecare, la unul dintre kickerele amenajate, a ratat aterizarea.

În urma căderii, ciclistul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conştienţă, un traumatism de membru inferior şi multiple escoriaţii. După ce i s-a acordat primul ajutor, aceasta a fost coborâtă în staţiune, de unde un echipaj SMURD a preluat-o, în vederea transportului către unitatea spitalicească, pentru mai multe controale de specialitate.

„Deoarece vorbim despre un sport în care gradul riscului de accidentare este unul considerabil, reamintim necesitatea purtării întregului echipament de protectie.

Observam că foarte multi practicanţi poartă doar casca. Atragem atenţia că multe dintre traumatisme ar putea fi evitate sau măcar reduse, dacă pe lângă cască ar purta şi genunchere, cotiere, mănuşi şi nu în ultimul rând protecţie de spate.”, a transmis Serviciul Salvamont Braşov.

Adauga comentariu