Bilanțul deceselor la Brașov a ajuns la 95. Controalele continuă în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 1997 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 6.14% din cazurile la nivel național), din care 684 de persoane vindecate și 95 de decese (rata mortalității la nivel județean este de 4.76%).

Brașovul se situează pe locul 3 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate, iar pe locul 4 în funcție de numărul de decese.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ministerului Muncii, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au continuat activitățile de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, printre scopurile prioritare ale acestora regăsindu-se și acela ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

În urma activităților desfășurate în data de 11 iulie 2020, la nivelul județului Brașov au fost verificate 401 societăți comerciale și persoane fizice, dintre acestea, 2 societăți comerciale fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor. 

Au fost aplicate 138 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor măsurilor de protecție individuală, 31 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 150 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 50/2020, 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 1 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 51.300 lei.

„Totodată, în cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun. Activitățile vor fi continuate și în perioada următoare, obiectivul fiind acela de conștientizare a tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă”, a declarat IPJ Brașov.

 

 

 

Adauga comentariu