Bradul de Crăciun a sosit în Piața Sfatului. Are 31 de metri și 70 de ani. Brașovul plătește anul acesta 150.000 de euro pentru luminițele și concertele de sărbători

Bradul de Crăciun a fost montat azi-noapte în Piața Sfatului. Are 31 de metri și este cel mai mare din ultimii ani. Are 70 de ani și a fost adus din Vama Buzăului. Anul acesta va fi împodobit  ca un brad tradiţional de Crăciun. Toate luminițele cu care  va fi decorat sunt noi și cu accente retro. Anul acesta luminile de sărbători se vor aprinde pe 1 Decembrie având în vedere că sărbătorim 100 de ani de la formarea României Mari. Din același motiv, iluminatul festiv va fi diferit faţă de ceilalţi ani.  

Strada Republicii va fi gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, în zona fântânii arteziene, va fi amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan va fi amplasat un brad de Crăciun din luminiţe cu înălţimea de 10 metri. Și la clădirea Primăriei, la intrarea dinspre Nicolae Iorga, se va amplasa un copac de lumini, de 4 metri înălţime. Doi îngeraşi luminoşi de 3 metri vor fi amplasaţi în Parcul Titulescu. 

Costurile pentru iluminatul de sărbători sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro, din care o parte importantă va fi susţinută de către operatorul serviciului de iluminat public.

Primăria va plăti 50.000 de euro pentru concertele lunii decembrie. Toate spectacolele  vor fi organizate în aer liber, în Piața Sfatului. Vor avea prioritate firmele care vor oferi cel mai mic preț, dar vor avea punctaj mai mare cele care vor reuși să aducă cât mai mulți artiști. Vor fi în total patru zile de spectacole de 1 decembrie, 6 decembrie, 15 decembrie și 31 decembrie (seara de Revelion).

Adauga comentariu