Brașovul are cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din țară, alături de Vrancea. Oamenii tot nu respectă izolarea. Trei persoane au ajuns cu forța în carantină

Potrivit raportului săptămânal al Centrului Național de Boli Transmisibile, aproape jumătate (45,7%) dintre cazurile de coronavirus din perioada 15 - 21 iunie s-au înregistrat în București, Brașov, Suceava, Vrancea și Argeș. În județele Brașov și Vrancea se inregistrează o rata de incidenta cumulată peste 50/100.000 locuitori.

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 1245 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 5.08% din cazurile la nivel național), din care 589 persoane vindecate și 62 decese (rata mortalității la nivel județean este de 4.58%). Brașov se situează pe locul 3 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate iar pe locul 10 în funcție de numărul de decese.

Potrivit cazurilor confirmate pe categorii de vârstă, cei mai afectați sunt cei din categoria 40-49 ani, iar copiii rămân, în continuare, cel mai puţin afectați. Mai mult decât atât, 58,8% dintre cazuri sunt întâlnite la bărbaţi. 

În cazul deceselor, persoanele peste 60 de ani rămân cele mai vulnerabile. 76.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 58.8% din decese au fost la bărbați.  93.6% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Direcția de Sănătate Publică informează că, în județul Brașov, 37 de persoane sunt în carantină și 1.371 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Forțele de ordine au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 3.000 de lei și plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Jandarmi din Gruparea Mobilă au aplicat 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, precum și un avertisment pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a ordinii și liniștii publice.

Adauga comentariu