Brașovul este pe locul patru la nivel național ca număr de decese provocate de coronavirus și pe locul șase ca număr de cazuri. Incidența rămâne la peste 8 la mie în municipiu

Gradul de incidență al cazurilor de coronavirus a ajuns la 6,25 la mia de locuitori în județul Brașov. Sunt 4.175 de bolnavi de coronavirus. Cifra practice s-a dublat în ultimele două săptămâni. Cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus este în comuna Sâmbăta de Sus, respectiv 13,27 la mie. Această localitate a intrat în carantină.

Municipiu Brașov are o incidență de 8,15 la mie. Tot peste 8 la mie se mai încadrează și localitatea Sânpetru. De asemenea, o incidență de peste 7 la mie se înregistează în localitățile Hărman și Fundata. Alte 30 de localități din județul Brașov au depășit pragul de 3 la mie și sunt în scenariul roșu.

De la începutul pandemiei, la Brașov s-au înregistrat 14506 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 3.97% din cazurile la nivel național), din care 10232 persoane vindecate și 356 decese (rata mortalității la nivel județean este de 2.45%).

Brașov se situează pe locul 6 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate iar pe locul 4 în funcție de numărul de decese.

 

Adauga comentariu