Braşovul este în scenariul roşu. De mâine se închid restaurantele

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 35/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitatea administrativ-teritorială Brașov, care prevede următoarele: 

Art.1 În unitatea administrativ-teritorială Brașov s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul   SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile. 

Art.2 Începând cu data de 19.02.2021, ora 0:00 în unitatea administrativ-teritorială menționată la art.1 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori. 

Art.3 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate la art.2, pentru unitatea administrativ-teritorială Brașov. 

Art.4 Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov va asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și va dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia. 

Art.5 Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov va proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 36/2021, care prevede următoarele: 

„Având în vedere Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unitățiilor/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

Ca urmare a modificării ratei de incidență în unele unități administrativ-teritoriale din județul Brașov;

Ținând cont de adresa Inspectoratului Școlar al județului Brașov nr. 1260 din data de 18.02.2021; Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov hotărăște:

Art.1 Se aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov conform anexei ce face parte integranta din prezenta hotărâre.

Art.2 Prevederile prezentei hotărâri se vor aplica începând cu data de 19.02.2021.

Art.3 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, prin Secretariatul Tehnic Permanent, va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov.

Art.4 Instituția Prefectului Județul Brașov va comunica prezenta hotărâre, în regim de urgență, către Direcția de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov.

Art.5 Inspectoratul Școlar Județean Brașov va comunica prezenta hotărâre, în regim de urgență, către toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov.

Adauga comentariu