Brașovul se transformă în scenă pentru 300 de artiști. Puteți vedea spectacole de excepție și vă puteți întâlni la o cafea cu actori renumiți

TAMTAM Festival își deschide porțile pentru prima oară între 26 -28 iulie 2019, la Brașov. Muzica, teatrul, dansul, artele vizuale și filmul vor anima tot orașul, iar Centrul Vechi al Brașovului va fi scenă pentru cei peste 300 de artiști care se vor prezenta pe cele 7 scene ale festivalului.

Scenele vor fi amplasate în Piața Sf. Ioan,  pe strada Republicii, pe strada Michael Weiss, în Piața Enescu, în Piața Paul Richter, la Poarta Ecaterinei, la Rectoratul Universității și în sălile cunoscute precum, Reduta și Centrul Multicultural al Universității ”Transilvania”. De asemenea, în Parcul Central, copiii vor avea ocazia să se bucure de ateliere de pictură, iar tinerii vor avea ocazia să folosească într-un mod artistic graffiti-ul pe panouri special amenajate. Programul începe vineri (26 iulie) la ora 16:00 și se termină la ora 22:00, iar sâmbătă (27 iulie) și duminică (28 iulie) toate scenele vor avea program între orele 12:00 și 22:00.

Publicul are acces la evenimente precum:  Opera Rock ”The One Born From A Star” – prima de acest gen din România, atelierul de teatru jazz Oana Pellea și Mircea Tiberian, piese de teatru cu Claudiu Bleonț și Magda Catone,  concerte cu Luiza Zan, Alex Azevedo, Vibrate!, Alex Harding, Orkid Band, Irina Sârbu, Claudia & Nocturno Band, Kamerata Kronstadt și  la peste alte 50 de concerte susţinute de formații de jazz, muzică clasică, alternativă, pop şi  DJi.

Pentru publicul cinefil,  filmele artistice ”Moromeții 2” și ”The Florida Project” vor fi proiectate, iar programul festivalului este completat cu actori în cafenele care vor surprinde spontan vizitatorii, Claudiu Bleonț și Magda Catone, Teatrul Logos, expoziții și Brașovul văzut în Virtual Reality.

Pentru un inedit muzical, în cadrul festivalului TAMTAM,  4 piane sunt disponibile în oraș pentru cei interesați să încânte la rândul lor trecătorii, şi să devină pianişti de ocazie.

”Reacțiile entuziaste primite până în acest moment, atât de la brașovenii care au aflat deja de programul și conținutul festivalului, cât și de la artiștii invitați, de la parteneri și sponsori, ne indică faptul că împreună vom aduce un suflu nou în urbea noastră așezând-o acolo unde îi este locul, în rândul orașelor europene moderne, în care educația, cultura și educația prin cultură au roluri primordiale pentru dezvoltarea unei comunități echilibrate, sănătoase, în deplină armonie cu locul în care trăiește.

Brașovul merită acest fel de a face TAMTAM, are nevoie de un festival multicultural de excepție care să augmenteze toate valorile și tradițiile deja existente, care să aducă o nouă energie, atât pentru locuitorii săi, cât și pentru turiștii care ne vizitează.” a declarat Horia Mihail, directorul general și inițiatorul festivalului.

Evenimentele din cadrul festivalului se vor ține cu intrarea gratuită, excepție fac doar reprezentațiile de teatru de la Sala Reduta. Biletele pot fi achiziționate online și la Centrul Cultural Reduta.

Adauga comentariu