Brașovul va găzdui Forumul Coalițiilor de Creștere organizat de Banca Mondială. Scopul întâlnirii este găsirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea orașului

„Coaliția de creștere” vizează coalizarea partenerilor locali din zona metropolitană Brașov care pot pune în practică un proiect pentru dezvoltarea Brașovului și a zonei. Forumul va avea loc în prima jumătate a lunii iunie și își propune să identifice și să ofere soluții aplicabile la principalele probleme privind dezvoltarea Brașovului.

„Acest forum nu este un eveniment festiv, ci este unul aplicat, menit să identifice foarte precis, prin intermediul unor grupuri de lucru, cel puțin o problemă importantă în dezvoltarea Brașovului, precum și calea de rezolvare a acesteia, cu participarea fiecărui partener implicat în acest proces. Este la fel de important ca fiecare partener să înțeleagă că este necesar să participe activ la identificarea problemei și punerea în practică a soluției, iar participarea primarului Brașovului la aceste lucrări este un semnal foarte important pentru reușita acestui demers“, a declarat Mădălina Prună, coordonatorul programului de asistență tehnică pe componenta de competitivitate a Băncii Mondiale.

Demersul consultanților Băncii Mondiale vizează formarea unei „coaliţii de creştere” în zona metropolitană Braşov, al cărei rol este de a implica parteneri locali cu putere de decizie în găsirea și punea în practică a unui proiect care să influențeze esențial dezvoltarea Brașovului, iar ulterior, acest model să poată fi continuat și în alte proiecte. 

Domeniile au fost alese după patru criterii principale, pe modele similare din România sau alte state Europene, precum și din SUA: caracterul urgent, impactul semnificativ (potenţial de a crea locuri de muncă mai multe și mai bune), necesitatea colaborării între mai multe structuri ale societății (să nu vizeze o singură organizație) și capacitatea de transformare (rezolvarea acestei provocări să producă o schimbare esențială în domeniul în care este implementată). 

„Mă interesează foarte mult să coagulăm lucrurile care funcționează deja și să capacităm oameni care au deja diverse activități care contribuie la dezvoltarea orașului. Lucrurile sunt în continuă mișcare și trebuie să identificăm foarte bine activitățile care aduc un impact pozitiv asupra orașului și părțile care pot și vor să colaboreze ca lucrurile să se miște. Este un demers foarte bun și necesar, pe care îl susțin, atât timp cât lucrurile nu rămân la nivel de discuții și idei și au rezultate practice pentru oraș“, a declarat primarul George Scripcaru, care a propus ca subiecte de discuție și problemele legate de mobilitate și, implicit, de reducere a poluării.

Acordul privind Serviciile de Asistență Tehnică pentru Programul de Dezvoltare Urbană a Municipiului Brașov a fost semnat între Primăria Brașov și Banca Mondială pe 12 aprilie 2018.

Sursa foto: Primăria Brașov

Adauga comentariu