Bulibășeală la Poliția Locală Râșnov. Au sancționat un om mort pentru că a ieșit din casă după ora 23.00. I-au încurcat numele cu al fratelui său

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook de Asociația ASUM,  Poliția locală Râșnov a identificat la data de 23.01.2021, în orașul Râșnov, pe numitul DIHOIU VASILE circulând, în jurul orelor 23 pe strada Vlad Țepeș, fără a avea asupra sa declarația pe proprie răspundere! Omul a fost sancționat cu avertisment scris. Singura problemă însă: bărbatul este mort din 2019.

Cum a fost posibilă confuzia: Simplu. Omul a fost confundat cu fratele său. Practic polițiștii locali au trecut pe procesul verban numele bărbatuluio decedat în loc de cel al fratelului său. Acesta din urmă a recunoscut că a fost oprit de polițiști, dar spune că își căuta strănepotul care nu s-a mai întors acasă și chiar le-a cerut ajutorul oamenilor legii. Din ciclul, ca la noi la nimeni!

Poliția Locală Râșnov a emis un punct de vedere cu privire la incident. „În primul rând nu este vorba despre o amendă ci despre un averisment. Datele de identificare ( CNP, adresa ) ale persoanei avertizate sunt cele corecte. În momentul în care agentul Poliției Locale a completat numele și prenumele persoanei în cauză s-a produs o eroare materială. Mai exact la prenume a fost trecut fratele celui oprit de agenți, care a decedat în 2019. Agentul îi cunoștea pe cei doi, care erau frați și de aceea s-a produs greșeala respectivă.

Cum este vorba despre o greșeală, în urma unei anchete interne, agentul Poliției Locale Râșnov va fi audiat în cadrul comisiei de disciplină, iar după aceea se va lua o decizie în acest sens“, se arată în comunicatul emis de Poliția Locală.

 

FOTO Fecebook ASUM

Adauga comentariu