Cabana Urlea din Munții Făgăraș a ars cu totul. Asociația ,,Poveștile Carpaților" va încerca să reabiliteze clădirea

În această dimineață, mai mulți membrii ai Asociației ,,Poveștile Carpaților" au urcat spre cabana Urlea, cabana situată în nord-estul crestei principale a Munților Făgăraș. Alături de ei se aflau și specialiști pentru prelevarea de probe de teren. ONG-ul pregătea un studiu geotehnic necesar pentru demararea proiectului tehnic de refacere a cabanei. La fața locului, însă, cele două corpuri ale clădirii erau arse până la temelie. Cabana nu era locuită, iar accesul până la aceasta era destul de greu, fapt pentru care incendiul de noaptea trecută a produs mari pagube. De asemenea, acest incident aduce noi dezavantaje în ceea ce privesc aprobările și avizele necesare refacerii cabanei. 

,,Considerăm un act de vandalism al unei proprietăți private și a unui simbol în ceea ce privește istoria turismului montan, motiv pentru care vom depune plângere la poliție în speranța aflării vinovaților", a precizat președintele Asociației ,,Poveștile Carpaților", Ghiță Mihalache. 

Deși cabana Urlea se afla de atâția ani în stare de degradare, intenția membrilor, privind refacerea ei, era de a păstra ce putea fi păstrat din această filă de istorie. 

Cu toate acestea, membrii ONG-ului sunt încrezători și nu renunță la visul lor de a redeschide pentru toți iubitorii de munte, legendara cabană Urlea. 

 

Adauga comentariu