Campionatul Balcanic de alergare montană va fi sâmbătă în Poiana Brașov

Campionatul Balcanic de alergare montană, pentru seniori și juniori (U20) se va desfășura sâmbătă 24 octombrie 2020, în Poiana Brașov. Această competiție este o cursă cu specific montan înscrisă în calendarul internațional al Asociației Internaționale de Atletism (IAAF). ,,Este o mare bucurie pentru că putem să găzduim aceasta a XII-a ediție a Campionatului balcanic de alergare montană, prima pe care o avem la Brașov, mai ales în acest context complicat, dat de pandemie. Avem nevoie de evenimente sportive și avem nevoie de expunerea pe care aceste evenimente o aduc Brașovului. Este al doilea eveniment major din atletism pe care îl organizăm, după Campionatul Mondial de Alergare 50 de km, de anul trecut, și, ca și atunci, vom fi gazde bune pentru sportivii și delegații celor 5 țări. Ca o notă personală, aș vrea să adaug că 10 ani de zile i-am petrecut pe poteci și pe cărări de munte, făcând sporturi de anduranță, de la adventure racing, la mountainbiking. Chiar am prins anii aceia de început ai alergării montane în România și, cu atât mai mult, mă simt mai atașat și bucuros că primul eveniment în calitate de primar ales este unul de alergare montană”, a declarat Allen Coliban, primarul ales al municipiului Brașov.

Țările participante la această competiție sunt următoarele: România, Turcia, Croația, Bulgaria și Ucraina, cele mai puternice ţări din cadrul Balkan Athletics (Asociaţia Federaţiilor de Atletism din Balcani), cu un total de 59 de sportivi. Acestea au luat împreună decizia de a organiza ce-a de-a 12 ediţie a Campionatului Balcanic de Atletism şi de a transmite un mesaj pozitiv întregii comunităţi atletice prin care să arate că atletismul trebuie să găsească modalităţi pentru a merge mai departe.

România va fi reprezentată la această competiție de o delegației formată din 16 de atleți, seniori și juniori (U20), în frunte cu Cristina Simion – campioană mondială la alergare montană în 2019, la Villa de Angostura (Argentina).  

,,Sunt extrem de fericită că acest eveniment are totuși loc, în această vreme de pandemie, care pare că nu se mai sfârșește. Am avut foarte multe greutăți, pe care am reușit să le depășim, iar participarea celor mai puternice țări balcanice și faptul că ei au sosit deja la Brașov înseamnă că suntem o echipă puternică, înseamnă că Brașovul este o emblemă pentru țara noastră și consider că vor avea parte de o experiență de neuitat și la un nivel foarte ridicat”, a declarat Iulia Găinariu, președintele Comitetului local de organizare.

 

 

 

 

Adauga comentariu