Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic al României se închide azi 15 minute pentru a susține campania pentru autostrăzi. Hotelierii din Poiana Brașov vor drum spre București în 2 ore nu în 7 ore

Reprezentanții Castelului Bran au anunțat că susține campania „Și eu vreau autostrăzi“ și se va închide astăi timp de 15 minute la ora 15.00. 
„Șî eu, Castelul Bran, vreau autostradă, vreau șosele și trotuare civilizate, vreau canalizare, vreau spații comerciale decente. Șî eu vreau ca statul român să-mi trateze turiștii cu același respect cu care îi tratez șî eu“.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Brașov, dar şi din România. 60% dintre vizitatori sunt turişti străini, atraşi în principal de mitul Dracula. Majoritatea sunt din Europa, dar în ultimul timp au început să vină tot mai mulţi asiatici, americani sau australieni. În 2018 a avut peste 1 milion de vizitatori.

Și anul trecut reprezentanții Castelul Bran au protestat față de dezastrul de pe DN 73, cel mai circulat drum turistic din Brașov.  „Ne cerem scuze pentru pentru toate mizeriile prin care trebuie să treceți ca să vă puteți bucura de un sfârșit de săptămână binemeritat la munte. Începând de astăzi și până la mijlocul lunii noiembrie 2018 când, conform știrilor difuzate de mass-media, se vor ridica restricțiile de circulație pe DN73, indiferent de stadiul lucrărilor, am hotărât să împărțim cu dumneavoastră costurile acestei situați inacceptabile create de autorități prelungind cu o oră programul de funcționare a Castelului Bran. Astfel, în zilele vineri, sâmbătă și duminică, ultima intrare de vizitare va fi ora 17.00, fără a aplica tariful special de after hour. Protestăm încă o dată față de situația inadmisibilă, intolerabilă și periculoasă creată de autorități și de firmele executante care execută lucrările de reabilitare a DN73, pe tronsonul Râșnov-Bran, situație de natură a aduce grave prejudicii economiei celei mai importante destinații turistice din România“, a anunţat atunci Bogdana Balmuş, PR Castelul Bran. 

Și Poiana Brașov vrea autostrăzi

Membrii Asociaţiei de Turism Poiana Braşov se alătură campaniei. Munca va întreruptă astăzi în 30 de hoteluri și pensiuni.  „Turismul, ca şi toate celelalte domenii de activitate este afectat de lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate secolului în care trăim. Este umilitor pentru orice participant la trafic să parcurgă cei 167 km dintre Bucureşti şi Braşov în 7 ore, în loc de 2 ore. Vacanţa este din start umbrită de stresul şi tensiunea acumulate până la destinaţie. Iar acest lucru este o tristă realitate în care trăim zi de zi şi care nu permite României să atingă un nivel superior de dezvoltare. Aşa nu se mai poate. Turismul are nevoie de autostrăzi!”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Adauga comentariu