Ce planuri are Primăria pentru sportul brașovean. Polivalenta, finalizată în 2026. Va costa 83 de milioane de euro

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției CNI SA și UAT Municipiul Brașov este de 404.556.674,10 lei (83.518.791,49 euro) inclusiv TVA, din care construcție și montaj 254.539.373,92 lei (52.548.436,99  euro). Valoarea totală finanțată prin  finanțată prin CNI va fi de 390.397.706,17 lei, iar valoarea cofinanțării de către Municipiul Brașov va fi de 14.158.967,94  lei.

Sala Polivalentă are o capacitate de 10.059 de locuri în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii Ia standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive, concerte și alte activități. În cadrul Sălii Polivalente s-a realizat și o sala de încălzire, care este de asemenea dotata cu tribune pentru public, cu o capacitate de 1.152 locuri.

Se vor realiza amenajări exterioare, cuprinzând zone verzi, alei pentru circulație pietonală și carosabilă, accese, promenade,zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant, etc. Spațiile din afară Sălii Polivalente au fost tratate într-un studiu peisagistic care cuprinde amenajarea zonelor verzi, a zonelor de promenadă, recreere, odihnă, piste de biciclete etc. Se vor execută lucrări de amenajare exterioară și de refacere a carosabilului, trotuarelor și aleilor din zona afectată de șantier. Se va prelungi pista de biciclete existentă în zonă. Se vor amenaja drumuri noi de acces pentru toate autovehiculele în funcție de necesități. Se vor realiza construcțîi constând în:  totem, case de bilete, umbrare și gradene terasate.

Construcția sălii polivalente va permite desfășurarea următoarelor activități:

– sporturi (arena principală şi spaţîi anexe): tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în șală, badminton, volei, floorball, box, atletism ușor (în șală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţîi şi mobilităţîi suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.Terenul de sport vor avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementată FIBA-  pentru practicarea sporturilor internaționale. Pentru competițiile de handbal, peste pardoseala din parchet, demontabil, multisport, agrementată FIBA se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.
– evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje etc
Sunt asigurate toate cerințele legate de accesul, circulația și dotările necesare persoanelor cu handicap locomotor conform normativelor în vigoare.
Sunt asigurate cerințele pentru prevenirea și stingerea incendiilor: senzori de detecție fum și incendiu, instalație hidranți interiori și instalație de sprinklere, rezervă de apă pentru incendiu.

Raportul primarului:

[🔴] Sala Polivalentă

2021

[✅] Finalizarea elaborarea documentațiilor tehnice, predate împreună cu amplasamentul către CNI

[✅] Pornire procedură de licitație pentru atribuire contract execuție de către CNI

Progres actual până la finalizare - 16.6%. Finalizare 2026

[🔴] Sportul pentru toți

2021

[✅] Strategie pentru încurajarea și facilitarea sportului de masă

[✅] Dotarea tuturor școlilor cu echipament sportiv, în valoare de 1 milion de lei

[✅] Inaugurare sala de sport Metrom

[✅] Documentație tehnică pentru modernizarea și eficientizarea energetică a stadionului Tineretului

[✅] Studiu de prefezabilitate la Stadionul municipal

[✅] Depunere solicitare de finanțare pentru bazin didactic pentru înot și pentru baza sportiva tip 1 (proiecte tip CNI)

[✅] Documentații tehnice pentru amenajarea spațiului de sub podul Fartec cu destinația spații pentru skateri, bikeri, trotinete și role (propunere blocată momentan de Consiliul Local)

Progres actual până la finalizare: 14.28%

 

Adauga comentariu