Ce să faci şi ce să nu faci de Revelion ca să îţi meargă bine tot anul

În ultima zi din an, tradiţia spune că trebuie să ne odihnim. De aceea, în multe zone toate pregătirile pentru masa de Revelion se fac în data de 30 de decembrie. Ca să nu aveţi ghinion în anul care va urma este bine să nu faceţi curăţenie şi mai ales să nu daţi cu mătura pentru că se spune că vă alungaţi norocul. De asemenea în ultima zi din an nu se spală rufe, nu se calcă şi nici nu se coase pentru a nu atrage ghinionul.

Tradiţii la masa de Revelion

Sunt superstiţii multe legate şi de masa de Revelion. În niciun caz nu faceţi friptură de pui sau curcan pentru că se spune că vă zboară norocul. Porcul este acceptat mai ales că aşa este tradiţia la români, dar de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peştele. Se spune că persoanele care gustă peşte la trecerea dintre ani se vor descurca foarte bine anul următor. De asemenea în niciun moment, pe masă nu trebuie să fie farfurii sau pahare goale deoarece înseamnă sărăcie în anul în care va urma. La miezul nopţii se bea şampanie pentru că se spune că licoarea aduce bogăţie şi noroc. De asemenea nu ciocniţi pahare cu suc sau apă pentru că înseamnă că veţi fi sărac tot anul următor.

Superstiţii legate de haine şi bani

În noaptea de Revelion este obligatoriu să purtaţi ceva roşu pentru a vă aduce noroc. De asemenea în unele zone, lenjeria intimă se poartă pe dos. În noaptea dintre ani purtaţi haine noi. Se spune că astfel veţi primi multe cadouri în anul care va urma. Superstiţii ciudate Românii au şi superstiţii mai ciudate. Multe dintre ele sunt legate de miezul nopţii. Se spune că dacă ţineţi în mână bani, veţi avea bani tot anul. Dacă ţineţi de mână persoana iubită veţi avea parte de dragoste, iar dacă nu vă dezlipiţi la pahar nici la miezul nopţii veţi avea un an plin de veselie. Tot din popor se mai spune că o dorinţă pusă la miezul nopţii se va împlini în anul următor. Tradiţia mai spune ca la miezul nopţii să incingeţi un dans afară în aer liber dacă vreţi să aveţi sănătate şi noroc. De asemenea nu vă certaţi şi nu plângeţi în noaptea de Revelion dacă vreţi să aveţi un an mai bun. Tot la miezul nopţii trebuie să faceţi gălăgie ca să alungaţi spiritele rele. La ţară pe vremuri se pocnea din bici.


 

Adauga comentariu