Ce soluție au găsit autoritățile pentru firmele radiate peste noapte? Reautorizare și acte adiționale pentru a nu se pierde finanțările în derulare

Potrivit senatorului Daniel Zamfir (ALDE), în urma discuțiilor care au avut loc la Comisia Economică a Senatului pe această temă, reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au anunțat că beneficiarii de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) cu PFA și ÎI radiate vor putea solicita din nou autorizare în Registrul Comerțului, cu același nume, în termen de 14 zile de la momentul în care sunt contactați, pentru a fi repuși în drepturi, prin încheierea de acte adiționale la contractele/deciziile de finanțare existente, scrie mytex.

799 de PFA-uri și peste 100 de Întreprinderi Individuale au fost radiate automat de Oficiul Registrului Comerţului doar la Brașov pe baza unei legi din 2016, dar care se aplică în 2019. În ianuarie pe internet apăreau anumite informații conform cărora toate PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN și toate Întreprinderile Individuale cu mai multe 10 coduri CAEN vor fi radiate automat în termen de 60 de zile dacă nu devin SRL-uri sau nu renunță la anumite clase de activități.

Am stat de vorbă cu doi dintre brașovenii care s-au trezit peste noapte fără firme. Problema pe care o reclamă oamenii este faptul că ei nu au fost notificați direct nici de Registrul Comerțului, nici de ANAF, de nicio instituție publică. Oamenii sunt trimiși de la o instituție la alta, de la Registrul Comerțului, la ANAF, la Instituția Prefectului.

 

 

Adauga comentariu