Ce spun autoritățile din Făgăraș după vizita deputatului Emanuel Ungureanu. În opinia lor totul este bine și frumos, iar deputatul a fost dat afară pentru că a avut îndrăzneala să ajungă la spital după orele de vizită

La finalul săptămânii trecute deputatul Emanuel Ungureanu a făcut o vizită neanunțată la Spitalul Municipal din Făgăraș pentru a vedea condițiile de acolo. În timpul vizitei, în momentul în care a fost abordat de personalul medical și cel de pază, deputatul intră live pe Facebook. Din acel moment lucrurile se desfășoară într-o notă de acuză de ambele părți.

După acea vizită, conducerea spitalului a emis un comunicat prin care face următoarele precizări:

1. Vizita neanunțată a domnului deputat Emanuel Ungureanu în Secția Interne a Spitalului Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure s-a desfășurat în afara orelor de vizită, programul de vizită este afișat pe ușa de acces în secție. Programul respectă prevederile Ordinului 1284/2012.

2. În Secția Interne, pe care domnul deputat Emanuel Ungureanu o numește „cloacă”, prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 648/01.06.2010 există aprobat un număr de 40 de paturi. Aceste paturi au fost împărțite în saloane, respectându-se Ordinul 914/2006 privind numărul de paturi - respectiv, într-un salon pot fi 6 paturi, cu 7 mp/pat și 20 mc per pacient. În funcție de cazuistica medicală rezervele sunt folosite pentru cazurile grave, iar saloanele sunt împărțite în saloane pentru femei și saloane pentru bărbați, saloane cu șase paturi, respectând, după cum am menționat, structura existentă a clădirii. Menționăm că pacienții nu sunt deloc înghesuiți, respectându-se Ordinul Ministrului Sănătății privind suprafața alocată unui pat.

3. Vă asigurăm că în secțiile Spitalului Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure nu există așternuturi murdare! Da, recunoaștem, acestea pot fi vechi, uzate, întrucât nu au existat bani alocați pentru înlocuirea lor, dar sunt curate. Există un grafic pentru serviciile de curățenie, pe care personalul angajat pe acest sector îl respectă cu strictețe.

4. Grupurile sanitare din Secția Interne a Spitalului Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure au fost reabilitate în totalitate. Sunt situate la capătul holului împărțite în grupuri sanitare pentru bărbați și grupuri sanitare pentru femei. Nu există grupuri sanitare la fiecare salon deoarece nu permite structura clădirii, clădire construită în 1987.

5. Menționăm că Spitalul Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure funcționează în anul 2019 cu același buget ca și în anul 2018, în condițiile în care toate cheltuielile s-au mărit. Cu toate acestea, am reușit să depășim situația, am reușit să facem investiții, iar pacienții să nu simtă că unitatea medicală se confruntă cu aceste dificultăți financiare.

Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, după vizita deputatului Emanuel Ungureanu la Spitalul Municipal din Făgăraș, îl invită pe acesta la sediul primăriei pentru a purta o discuție privind acuzele și problemele cu care se confruntă spitalul.

Adauga comentariu