Ce vor să facă împreună primarii din Brașov, București și Constanța prin mult lăudata axă de dezvoltare: trenuri și autobuze private între orașe, târguri de promovare și competiții sportive

După ce la ultima ședință de CL s-a aprobat cotizația Brașovului pentru Asociației „Axa de dezvoltare Braşov - Bucureşti – Constanţa”, 154.000 de lei/an acum a venit rândul stabilirii obiectivelor pentru perioada 2019-2020.

Propunerile de proiecte pentru Axa BBC (Brașov-București-Constanța) sunt:

Trenul Express BBC - Introducerea unor linii de tren expres între cele trei orașe, cu rol de deservire a turiștilor, navetiștilor și a altor categorii de pasageri. Liniile pot fi operate de către o companie privată, cu acordarea de compensații prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

Promovarea comună a zonei Brașov-București-Constanța ca destinație de afaceri și turism:
Pachetul de măsuri poate cuprinde acțiuni de tipul:
- Participarea cu standuri comune la evenimente precum târguri internaționale de turism (de ex. Berlin) și afaceri (ex. EXPOREAL);
- Panotaj de promovare reciprocă în cele trei orașe;
- Portal WEB de promovare;
- Sistem de city card comun;
- Conceperea unui pachet turistic integrat (obiective, ghizi etc.)
- Introducerea de autobuze turistice între cele trei orașe.

Transport express Aeroportul Otopeni - Brașov/Constanța: introducerea unei linii expres de autobuz care să deservească pasagerii din Brașov și Constanța care utilizează serviciile Aeroportului Otopeni.

Agenda culturală BBC - Organizarea de reprezentații ale instituțiilor culturale din subordinea celor trei Municipalități (de ex. ARCUB) în orașele partenere.

Agenda sportivă BBC - Organizarea de competiții sportive între cluburile din cele trei localități.

Amenajare stații încărcare vehicule electrice pe traseul Brașov-București-Constanța.

Credit foto: Primăria Brașov

Adauga comentariu