Cei mai buni săritori cu schiurile din lume vin la Râșnov

Premieră absolută în România. Cei mai buni săritori cu schiurile vin în acest weekend să concureze pe trambulinele de la Râșnov.

La etapele Cupă Mondială, programate vineri 21 și sâmbătă 22 februarie, cu sesiune de calificări joi, 20 februarie, și-au anunțat prezența 60 de săritori din 17 țări, în frunte cu liderul actual al Cupei Mondiale, austriacul Stefan Kraft, care conduce în clasament cu 1.273 de puncte, precum și liderul Turneului celor 4 Trambuline, polonezul Dawid Kubacki, aflat pe locul 4 în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Pe baza de sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării vor fi arborate drapelele următoarelor națiuni: Austria, Bulgaria, Canada, Cehia, Finlanda, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Elvetia, Ucraina, Statele Unite și Romania.

Pentru țara noastră va concura Daniel Cacina, proaspăt campion național, la întrecerile desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.

Intrarea spectatorilor este liberă, Primăria orașului Râșnov punând la dispoziție curse regulate, din centru (Cinematograful Amza Pellea) până la baza de pe Valea Cărbunării, din 30 în 30 de minute.

Apreciere la nivel mondial

Frumuseţea şi valoarea bazei de sărituri cu schiurile de la Râşnov este apreciată la nivel mondial. Astfel Râşnovul a fost inclus în elita celor 20 locaţii unde se desfăşoară Cupa Mondială Feminină de Sărituri cu Schiurile. La baza sportivă de pe Valea Cărbunării din Râşnov sunt patru trambuline de sărituri cu schiurile, cea mai mare având dimensiunea de 100 de metri. Investiţia în complexul sportiv de la Râşnov se ridică la 13 milioane de euro. Nouă milioane de euro au fost alocate de Primăria Râşnov, iar restul sumei provine de la un partener privat. 

Baza de sărituri cu schiurile de la Râşnov i-a impresionat pe reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Trambulinele au fost inscluse într-un album alături de alte 44 de baze sportive, din totalul celor 1460 existente în lume. În albumul, care este editat în patru limbi (engleză, franceză, germană şi rusă) sunt prezentate şi fotografii cu aceste trambuline. Trambulinele la Râşnov sunt unicat în România.

Evenimenul se va desfășura după următorul program:

JOI 20.02.2020

11.30: Antrenamentul oficial

13.00: Runda de calificări

VINERI 21.02.2020

14.00: Săritura de probă

15.00: Manșa I

urmată de: Manșa finală

după care: Festivitatea de premiere

SÂMBĂTĂ 22.02.2020

12.00: Runda de calificări

13.45: Manșa I

urmată de: Manșa finală

după care: Festivitatea de premiere

 

Adauga comentariu