Cel mai mare planetariu din România se deschide la Brașov odată cu vacanța elevilor

De vineri, 14 iunie 2019, începând cu ora 10.00, se deschide Planetariul Brașov. Până la sfârșitul lunii iunie spectatorii vor putea viziona două spectacole - "De pe Pământ în Univers" şi "Două mici bucăţele de sticlă - uimitorul telescop", vârsta minimă de acces este de 10 ani. Repertoriul spectacolelor se va diversifica din luna iulie cu încă patru spectacole, dintre care unul destinat copiilor cu vârsta minimă de 5 ani.

,,Odată cu venirea vacanței, am dorit foarte mult să le putem oferi copiilor și tinerilor un cadou și din partea Municipalității, de aceea am făcut eforturi pentru a deschide Planetariul în ultima zi de școală. În momentul în care am finalizat lucrările, am crezut că am depășit partea mai grea, dar din păcate, în România sunt destul de puțini specialiști care să administreze activitatea într-un Planetariu, astfel că a trebuit să muncim serios pentru a putea oferi vizitatorilor cel mai bun Planetariu din România, nu doar în ceea ce privește echiparea tehnică, ci și pregătirea personalului. În acest moment, suntem pregătiți să le oferim brașovenilor și turiștilor o călătorie de neuitat, la început în spațiu, iar peste câteva săptămâni și pe planeta noastră. Printre primii spectatorii ai Planetariului vor fi șefii de promoție premiați în cadrul Galei de excelență în educație, ediția 2019”, a declarat primarul George Scripcaru.

Achiziţionarea biletelor se va putea face, în limita locurilor disponibile, atât la casieria Grădinii Zoologice, cât şi online, la zoobrasov.ro/planetariu/spectacole. Un bilet de intrare costă 25 de lei.

Au fost instalate două proiectoare pentru planetariu de ultimă generație, SONY, proiecție 4K. Acestea vor avea o rezoluţie a imaginii de 5 milioane de pixeli, acest sistem fiind folosit de marea majoritate a planetariilor performante din lume. Celelalte plantarii din România utilizează sistemul 2K (2 milioane de pixeli). Practic  prin această tehnologie spectatorii vor avea impresia că sunt într-adevăr în spaţiu. Durata minimă de viaţă a acestor surse de lumină este de aproximativ 19.000 ore de funcţionare. A fost instalat un sistem de sunet cu 7 canale de sunet, 14 boxe și 2 subwoofer, cu o putere de 19.000 de W.

Adauga comentariu